image002image004

Bajai Hesser Gyula Állatmentő Missió

 

elérhetőség:    Gaál György    30/4336690

E-mail: hesser@freemail.hu    honlap: http://hesser.fw.hu

az egyesület adószáma: 18352704-1-03

bankszámla száma: 10402513-25116858-00000000

                                                                                            

   Csoda történt !  a bajai kutyák megmentésére megmozdult az ország.

                        Kedves segítőinknek, támogatóinknak

                KÖSZÖNJÜK, KÖSZÖNJÜK,  KÖSZÖNJÜK !!!!

 

                      CÍMLAPkis

 

      Július 4.én levelet hozott a postás, a végrehajtótól, a Bajai Hesser Gyula Állatmentő Missió címére. Az irat úgy volt megcímezve, hogy csak Hesser Gyula veheti át. Még aznap felkerestem a végrehajtót, próbáltam elmagyarázni, ez olyan, mintha a /közelben lévő/ Ady Endre könyvtárnak levelet írnának, amit csak Ady személyesen vehet át.

   A boríték tartalmáról már sejtettem: a végrehajtás, sokáig tologatott, kivédett elodázott végső, védhetetlen időpontját nevezi meg a levél. 2005 július 26. kedd délelőtt 10 órakor  a bajai rendezési tervben állatmenhely céljára kijelölt, az egyesület adományból vett telekkönyvi tulajdonában lévő öt hektáros föld darab – ha valami csoda nem történik-

az érző lelkű állatok védelméről álmodozók birtokából menthetetlenül, a telekből csak a hasznot remélők kezébe kerül.

    //csak zárójelben, de mert szorosan a tárgyhoz tartozik, július 2.án temettük apámat dr Gaál Attilát, aki hat és fél éves, türelemmel viselt-ápolt betegség (agyembólia) után távozott el közülünk.//

                                            020Tatusért19kb

     Három hét múlva hét év munkája és reménye omlik össze.  Telefon, haditerv, kihez fordulhatnék. Öt szálon fut a reménysugár, azután marad három, kialszik újabb kettő, amíg van egy, addig bízhatunk. Nem oly rég, a Kossuth Rádió a déli pontos idő előtt, mintha megszakítaná műsorát sokszor felolvasott egy felhívást: a Gaál Gaszton cserkészcsapat tartályát ellopták, víz nélkül nem tudnak nyaralni a gyerekek, segítséget kérnek. A személynévre kaptam fel a fejem, annak idején történelemből tanultuk, képviselő volt a cserkészek névadója, a háború előtt. Sokkal többre róla nem emlékszem, csak arra, utána egyik osztálytársnőm  egy ideig következetesen Gasztonnak szólított. Próbálkozom a rádiónál. Hála az Internetnek és a kutya újságoknak, ahol már régóta többször szerepeltünk, nyilván ez is szerepet játszik a gyors döntésben, rendben van, leadják a felhívásunkat. Hálás köszönet érte Váradi Hédinek, Nemesi Irénnek, Hollós Jánosnak Hócza Kálmánnak.

                                       soskutyaszövkicsiben01   sosnemzetkzivágkicsiben

                                                                         - 2 -

  Küldjem el faxon, máris rohanok, itthon már vár az Email. Visszaküldöm, megválaszolják, aláírja az osztályvezető, aláírja az alelnök. július 12.én kedden reggel hét órától mondja a Kossuth, mondja a Petőfi, mondja a Bartók Rádió.

     "Kedves Állatbarátok!  A bajai Hesser Gyula Állatmentő Missió kutyamenhelyét  néhány héten belül felszámolják, ha sürgősen nem rendezi több millió forintos adósságát. Kérjük -anyagi lehetőségei szerint- aki tud segítsen, hogy a jelenleg ott élő140 kutya életben maradhasson, s hogy a missió továbbra gondoskodhasson róluk és sorstársaikról. Köszönjük. További információ a hesser.fw.hu honlapon vagy a 79-es körzet 321-504-es telefonszámon kapható."

                    MR  kossuth001

                                                            petofi001

                                                            bartok001     

      Július 12.én reggel héttől csörög a telefon. Hívnak autóból, otthonról, kérdezik hogyan segíthetnek. Sokan hívnak Budapestről, de hívnak Tápiószecsőről, Gödöllőről, Kecskemétről,  Nagykőrösről, Hetefejcséről, Békéscsabáról, Szegedről, Nickről, Kiskunhalasról, Sopronból, Gárdonyból, Fótról, Sárkeresztesről, Debrecenből, Gárdonyból, Gyöngyösről, Mosonmagyaróvárról, Szigethalomról,  Petőfibányáról, Komáromból, Miskolcról, Sárbogárdról, Veszprémből, Budaőrsről, Lentiből, Bényéről, Kunhegyesről, Mezőberényből, Egyházashetyéről, Szügyről, Tiszaföldvárról,  Szakcsról, Esztergomból, Dávodról, Velencéről, Százhalombattáról, Ballószögről, Tatabányáról, Fülöpszállásról, Pécsről, Székesfehérvárról, Szekszárdról, Gyálról, Sümegről. Elnézést kérek azoktól, a segítőktől, akiknek a lakóhelyét nem soroltam fel, mindannyiuknak, nagyon, nagyon köszönöm ! 

   

    Egyik nap érkezik egy érdekes, sorsfordító telefon. „Fejes Gábor főszerkesztő vagyok a Blikktől, másfél millió forinttal támogatnánk a kutyák megmentését.” Első gondolatom: ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Pedig igaz. Vasárnap, július 17.én itt a stáb,  készülnek a képek és hozzá a híradás. Kedden jelenik meg az első cikk.

    Kerek egy hetünk van az árverésig. A bíróságon panaszt és halasztási kérelmet adok be. A végrehajtói levél nem tartalmazza a követelés pontos összegét így szól a kifogás, a halasztás indoklása: az egyre gyűrűző felhívás nyomán kibontakozó segítség valószínűleg ki tudja váltani az adósságot. Ez esetben nem a bíró a bírája az ügynek, hanem megkérdezi mindent megnyert felperest, elfogadja-e a halasztást. No vajon fogadja-e ? Mindent megnyert, mindent elnyert felperes, aki erről a telekről már vagy száz bőrt lehúzott, akinek ezek után még a kivert kutyák telkére is fáj a foga, aki kiszámolta még a kamatok kamatait, a kamatos kamatot is, ami neki „jár”. Hát persze, hiszen, mint tudjuk a pénz van, akit boldogít és van, akit gőgössé és mohóvá tesz.

        A Blikk első cikkét követi a második, majd a harmadik, egész héten benne vagyunk, minden nap a címoldalon Pici kutyánk mosolya hívja fel a figyelmet a bajai kutyákért folyó gyűjtésre és a lap közli számlaszámunkat: 10402513-25116858-00000000. Szerdán a felcsillanó reményről szól a cikk, csütörtökön sztárok csatlakoznak az adományozókhoz, mint Keresztes Ildikó, Tornóczky Anita, Lajcsi és Balázs. Pénteken a velenceiek gyűjtéséről olvashatunk, a szombati cikk azt sugallja, közel a győzelem. a hétfői szám arról szól, hogy még nem teljesen felhőtlen a helyzet.

          

1Bkclímlapl9kb 2Bkbelül17kb  3BLIKKszda20kb 4BLIKKajcsikis17kb 5velence19kbadakoznakabajai 

 

    Közben tovább gyűrűzik a felhívás. Beszámol róla és tovább adja a Gong Rádió, a Korona Rádió, a Club Rádió, a Danubius Rádió, az RTL Klub, az MTV Szegedi Stúdiója, a Duna tévé,

A Hírös.Index.hu 

     Utóbbiban érdekes interjú olvasható a „túloldal”, az önkormányzat egyik képviselőjével, aki szerint még egyszer sem fordultam hozzájuk segítségért. Méghogy nem-e. ha ezerszer nem, akkor egyszer sem, én legalábbis így emlékszem. A szó elszáll, az írás letagad, lám, lám mennyire szubjektívek a tények.

                                                                         - 3 -

A Blikk mozgósítja a helyileg illetékes lapot is, a Petőfi Népét, aki hét éve egy sort sem írt rólunk. De, soha ne mondd hogy soha, békülni sosincs késő.  

                                                     4PN19kb    SzFkis

    A Szabad Föld is eljön és hírt ad a bajai kutyasorsokról. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a rádióknak, újságoknak, egyszóval a sajtónak, hogy a felhívásunkat, segélykiáltásunkat továbbadták, erejét megsokszorozták és nagyon de nagyon sokat segítettek abban, hogy kutyáink megmeneküljenek.

      Mert ugye a második lépés az lett volna, a telkünk elárverezése után, hogy a kutyák lakhelyéül szolgáló telket „kiürítik”. Miután kutyáink akkor már sehová sem mehettek volna, ez egyet jelentett volna a kivégzésükkel, finoman mondva elaltatásukkal. A végrehajtó többször emlegette, hogy végigtelefonálta az állatorvosokat, ki mennyiért vállal altatást.

     Július 25.én hétfőn kapom meg írásban a bíróság végzését: a győztes felperes a végrehajtó közvetítésével, ha addig is lát valami pénzt, beleegyezik a pár hét haladékba. A bíróság válasza pozitív. Az árverés elnapolva 2005 augusztus 26.-ig. Boldog az, aki életében keveset jár bíróságra. De jó, hogy nem lettem jogász.

    Megmentőnk a Blikk július 25.én még aggályaimról számol be, majd a keddi számban Kolossváry Balázs szerkesztő úr átadja a jelképes csekket a bajai kutyáknak.

 

                               8BLIKKkdd18kb  9blikkcsekkkis   10rexszda

 

   Szerdán a nagy izgalmak utórezgéseként Rexéktől hiába kértünk segítséget címmel jelent meg egy írás. Nos valóban, még tavaly ősszel, amikor már egyre sűrűbben írtak a végrehajtók, kértem Király Pétert segítsen. Hiszen a Rex Alapítvány, mint tudjuk valójában dúsgazdag alapítvány /a valódi állatvédők maguk közt csak „Stex Alapítványnak” nevezik/ . Nem segített, arra hivatkozva, hogy „kiköltekeztek”. Nos 400 millió forintról van szó, amit Rexék az utóbbi 4-5 évben kaptak, nekünk  ennek az 1%-a elég lett volna a kilábaláshoz. A cikkben Király Péter azt állítja, éveken keresztül gyógyszerrel támogattak minket. Helyesbítenem kell, nem igaz. /mint tudjuk a szó elszáll, az írás letagad/. Az évek amúgy rendben vannak, évekig VÁRTUK a Rex megígért bolha elleni szereit, amiből egyetlen egyszer kaptunk mindössze egy adagot, /a hét év alatt/ ami MAJDNEM az összes kutyára elég volt. Amúgy Király Péter stílusosan július 26.-án felhív és próbál rábeszélni, hogy a Blikkben ne jelenjen meg  hogy ő kérésemre sem segített. Még neki áll följebb, vonjam vissza azt a mondatot hogy „a Rex Alapítványhoz is fordultunk segítségért. Azt válaszolták, nem tudnak segíteni, mert kiköltekeztek.” Teszi mindezt azon a napon, amikor felőle nyugodtan felszámolhatták volna a bajai menhelyet, telkestől, kutyástól. Ígér és fenyegetőzik. Az építkezésünket támogatnák, az idén ugyan már nem, de jövőre. „Péter ! úgy hallottam ősszel Angliába mész:” „Ez igaz, állatvédelmet fogok tanítani.” Néha olyan furcsák ezek az angolok.

   Az adományozókhoz csatlakozik a siemens”hogy áldozatos munkánkat folytatni tudjuk” négyszáz ezer forinttal járul a menhely megmaradásához. Nagyon szépen köszönjük.

 

    Az eddig befolyt adományokból július 22.én átutaltam 1.500.000,- forintot /ez tette lehetővé az árverezés elnapolását/ majd augusztus másodikán 1.223.437,- forintot utaltam az elmaradt bérleti díj követelőinek, ezzel megszűnt az adósságunk egyik része, még aznap 132.000,- forintot is átutaltam, ezzel a bérleti díj augusztus, szeptember, október hónapokra előre ki van fizetve . Minden reményünk meg van arra, hogy hamarosan a másik követelőt, az Önkormányzatot is ki tudjuk fizetni.

                                                                   

 

 

 

                                                                           -  4  -

                                      

                                   

  Ha ez megtörténik, akkor kerülünk „nullára” vagyis megmenekül a telkünk az árverezéstől, de a saját menhely építését még be kell fejezni ahhoz, hogy kutyáink biztos, saját helyre kerüljenek.  Az építkezést segít befejezni G.I. vállalkozó /névrokonom/, akit mint annyi mást Tőzsér Juditnak, a kecskeméti Gong Rádió igazgatójának köszönhetünk. Köszönjük Judit !!!

    Ha „egyenesbe jövünk” a történtekből okulva és előre tekintve, szeretnénk létrehozni egy „SOS menhely” alapot, a miénkhez hasonló helyzetbe került menhelyek megsegítésére.

                             image004  image008

 

   Az első csatát minden esetre megnyertük. Reménykedve tekintünk az előttünk álló feladatok elé és kérjük továbbra is tartsanak minket szemmel és támogassák céljaink megvalósulását a jövőben is.  HÁLÁS KÖSZÖNETTEL:  

            Gaál György   elnök  Bajai Hesser Gyula Állatmentő Missió         

 

A fentieket még augusztus közepén írtam, a második határidő lejárta előtt. Azután így alakult a folytatás:

 

                                                                          

    „Kifizettük a számlát, mindenkinek azt ami jár” /jár ????/

Kifizettük a számlát, megmenekült a telek, bizonytalan sorsunk egérutat nyert. Arccal az építkezés felé. Igen ám. Két gondozó lakott kint eddig a kutyákkal, az „ideiglenes” menhelyünkön de augusztus elején még, az egyikük bement a városba „gyufáért”, azóta sem láttuk. Ez lényeges körülmény, mert így azóta sokkal több időt töltök kint és sokszor minden időm és erőm elfogy mire este haza érek. Ezt a köszönő levelet is már régen illett volna megírnom, de sajnos csak most jutottam el idáig. Kettő embernek kell százötven kutyát ellátni, de a mi kutyáinkon ez nem látszik. Jól tápláltak, vidámak, derűsek.

  Építkezés. A híradásokban felbukkant egy „jótevő”, aki vállalta, hogy segít. Nos mérhetetlen tapasztalatom arra csitított, hogy várjunk az ujjongással, majd ha áll a vár, s az építkezés már múlt idő. Pesszimizmusom beigazolódott, nem volt komoly a dolog. A részleteket most mellőzném, úgyis szeretnék beszámolni máskor is a dolgaink állásáról Önöknek. Mégegyszer köszönöm segítségüket, meghitt karácsonyt és boldog új évet kívánok

                                                           Tisztelettel:

                                                                                                  Gaál György